Northern Vehicle Operations (VO) har været i Boreans portefølje siden 2011. Virksomheden har udviklet et flådestyringssystem til optimering af drift- og vedholdelse af landbaserede køretøjer, som gennem flere år er testet af Det Danske Forsvar. Nu er virksomheden solgt til den belgiske virksomhed ILIAS Solutions.

 - Vi ser en rigtig god synergi i de to virksomheder i og med, at at ILIAS Solutions også laver flådestyringssystemer, men primært til luftfartøjer, siger Lene Gerlach, som er porteføljechef hos Borean og bestyrelsesmedlem i Northern VO. Hun udtrykker stor tilfredshed over, at Northern VO bliver i Danmark og at både den administrerende direktør og den tekniske direktør fortsætter i selskabet, ligesom et større test-program med det danske forsvar kører videre som planlagt.

Risikovillig kapital og opbakning har været afgørende

Administrerende direktør for Northern Vehicle Operations Lars Dybdahl glæder sig også over salget og sender tak til Borean Innovation med på vejen.

- Adgangen til risikovillig kapital og professionel støtte til "iværksætteren" har været forudsætningen for, at virksomheden har kunnet koncentrerer sig om den egentlige værdiskabende udviklingsarbejde, siger Lars Dybdahl og afslutter:

- Borean har leveret varen, og dette her havde ikke været muligt uden Boreans hjælp.